VELG RIKTIG SNØFRESER FOR DINE BEHOV!

VELG RIKTIG SNØFRESER FOR GARASJEOPPKJØRSELEN, TERRASSEN, ELLER VEIEN.

Er du lei av å måke bare for å få bilen ut en plutselig snødekt vintermorgen? I så fall er det på tide å ta kontroll over været og bestemme seg for å gjøre snøjobben lettere. Som en stolt generalagent for Toro-merket her i Norge, kan vi presentere snøfresere som har all den kraften, kapasiteten og kvaliteten du trenger for å takle en lang, kald vinter. Toros brede modellutvalg med 1- og 2-trinns snøfresere gjør at du alltid kan få en modell som passer dine behov, uansett om det er på din egen garasjeoppkjørsel du skal holde ren eller om du skal bruke snøfreseren i arbeidet ditt. Det første du må ta hensyn til når du velger snøfreser, er størrelsen, og dermed mengden snø på overflaten du skal rydde. Jo mer snø, jo kraftigere snøfreserkreves. Du må også ta i betraktning hvordan overflaten ser ut. For mindre flater som har mye skråning og hindringer kreves en kraftig snøfreser, selv om overflaten ikke er så stor. Når du har svaret på disse spørsmålene, vet du om det er en 1-trinns eller 2-trinns snøfreser du bør kjøpe. Den andre tingen du må ta hensyn til er hvilken overflate du hovedsakelig skal kjøre på. Er det asfalt, betong, tre, grus eller gress? Har overflaten mye skråninger eller hindringer i form av steiner og trær? Hvordan overflaten ser ut, påvirker både valget av 1- eller 2-trinns maskin, men også om du skal velge en snøfreser på hjul eller belter.

 • Solid og jevn overflate: 1-trinns snøfreser
 • Myk/grusete kupert overflate: 2-trinns snøfreser

1-trinns er den enklere modellen og passer best for mindre, flate overflater med en fast underlag. Dette er ofte en god maskin for huseieren i et boligområde eller for deg som kanskje har rekkehus tomt. 1-trinns modellen betjenes manuelt av føreren, som selv påvirker presset mot underlaget. Den kaster snø i ett trinn, og med gummiskuffen skraper den helt ren mot flate overflater som treplanker og asfalt. Med denne modellen er kastelengden kortere, noe som passer hvis du freser nær andre hus.

2-trinns maskinen er en kraftig maskin som effektivt rydder store mengder snø, større områder og i tøffere terreng. Det myker opp snøen i første trinn og kaster den i andre trinn. 2-trinnsmodellen passer for deg som har store områder å måke, større snømengder, hardpakket snø og / eller ujevnt underlag som grus og bakker. Snøenkommer inn i innmatervalsen og sendes videre derfra til en kraftig impeller som kaster snøen ut via utkaster røret, men det er alltid litt snø igjen på bakken. Denne maskin modellen takler også høyere snødybder, og den har drift, styringsbremser og gir.

 • 1-trinns freser – Lite område og snødybde opptil 30 cm
 • Toro Snowmax – Middels stor overflate og snødybde på opptil 45 cm
 • 2-trinns freser (avhengig av skråning/bakke) – Stort område og snødybde opp til ca 55 cm 

Snøfreser med hjul: Vanligst på både 1-trinns og 2-trinns modeller. Jo større hjul / dekk, jo bedre framkommelighet. Enkel å håndtere og flytte vekk etter bruk. Fungerer også på isete overflater med kjetting.

Snøfreser med belter: Snøfreser med gummibelter tåler de tøffeste overflatene. Navigerer enkelt i bakker og snøhauger. God kontakt med bakken i kupert terreng. Kan takle hardpakket snø og isete forhold. Kan også brukes til snørydding på tak.

ELEKTRISK, BENSIN ELLER BATTERIDREVET SNØFRESER?

Valget mellom batteri, bensin eller elektrisk snøfreser avhenger av om du vil ha en- eller to-trinns freser og hvordan forholdene dine ser ut. I dag velger flere det mer miljøvennlige alternativet med batteridrift. Hvis du derimot har tøffe utfordringer, en stor tomt og mye snø å rydde, er snøfresere med bensindrift både kraftigere, effektivere og har bedre kapasitet.

Kjøring og gir

Hvis det er viktig at maskinen har egen drift er det en 2-trinns freser du bør investere i. Maskinen er også enkel å håndtere og betjene hvis den har gir både forover og bakover eller hydrostat drift som Toros nye Power Max TRX HD-modeller tilbyr. Drift og gir er spesielt viktig for deg som har en mer utfordrende overflate å rydde snø på.

Ta vare på snøfreseren din, og den vil vare i mange, mange år!

For at snøfreseren din skal vare i mange år, er det viktig at du tar vare på og tar service på den regelmessig. Husk å bytte olje i snøfreseren før sesongstart, dette er noe av det viktigste i vedlikeholdsprosessen. Å dekke maskinen med et beskyttende trekk når du oppbevarer den er også viktig for å forhindre slitasje. Trenger du reservedeler til snøfreseren? I vårt sortiment finner du brytebolter, glidesko og plugger etc. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte din lokale forhandler eller vår reservedelsavdeling, så hjelper de deg med å finne de riktige delene og tilbehør.

 

 

MONTERING AV SNØFRESERE

2-Trinn snøfreser

 

1-Trinn snøfreser

 

Forbered snøfreseren din til vinteren: 

 • Bytt tennplugg og motorolje og fyll på bensinstabilisator og bensin. Toro har ferdige sett å kjøpe hos våre forhandlere.
 • Kontroller bryteboltene, luftfilteret, kontrollene, drivhjulene, impelleren, snøskruen og giret
 • Funksjonskontroll starter maskinen og ser at alt er ok. Kontroller at det ikke har skjedd noen lekkasje om vinteren.
 • Rengjør og sørg for at alt er komplett. Benytt anledningen og bestill eventuelle reservedeler nå i stedet for å vente til neste sesong.
 • Hvis du har en batteridrevet snøfreser – sørg for å lade batteriet helt ved første lading. Oppbevar den elektriske kontakten bare i kontaktene når du lader batteriet. Trekk alltid ut kontakten når ladingen er fullført. 

 

vintersjekk 2-trinn snøfreser

vintersjekk 1-trinn snøfreser

 

 

Start tips snøfreser

 

Oljeskift 1- trinn snøfreser

Oljeskift 2- trinn snøfreser

 

Før lagring om våren og sommeren: 

 • Rengjør hele snøfreseren grundig
 • Tøm bensin før sommeroppbevaring.
 • Kjøp et praktisk overtrekk slik at du unngår smuss og støv. 
 • Fjern batteriet fra den batteridrevne snøfreseren. Oppbevar laderen og batteriet separat.

 

Lagringstips snøfreser

 

 

TIPS OG RÅD I LØPET AV SESONGEN! 

 • Ta vare på deg selv: Invester i en snøfreser med en elektrisk start, så redder du både ryggen og hjertet!
 • Forsikre deg om at det er jordfeilbrytere når du bruker den elektriske starteren.
 • Husk å ikke rette utkasterrøret mot skjøre gjenstander og aldri mot eller i nærheten av mennesker eller dyr.
 • Slå alltid av motoren når du rengjør matevalsen eller impelleren. Bruk rengjøringsverktøyet på to-trinns maskinene.
 • Juster høyden på glideskinnene, slik at du får et jevnt og pent resultat.
 • Bruk miljøvennlig bensin (type akrylat).
 • Fjern snøen og la maskinen renne av før den lagres innendørs.
 • Kjøp et overtrekk hvis du oppbevarer seilet utendørs. 

 

All informasjon om snøfresere og tilbehør finner du her og i brosjyren Vinter2021-22no

 

Klick her: GUIDE FOR RIKTIG VALG AV SNØFRESER