Velge riktig gressklipper

 

Å velge riktig gressklipper handler om så mye mer enn å få et jevnt og vakkert klipperesultat. Klipperen må tilpasses ut fra både din og hages forhold. Området på plenen styrer hvilken type gressklipper som passer best for deg. Tommelfingerregelen er at jo større plen og hvor sjeldent du klipper gresset, jo større og kraftigere vil du trenge. Det at klipperen også er bygget for å vare lenge (år etter år etter år) er det vi anser som god økonomi og også overbevist om at du som kunde vil være fornøyd med. Nedenfor går vi gjennom de viktigste tingene du bør vite før du kjøper. All informasjon om gressklippere, hageredskaper og tilbehør finner du på nettstedet vårt eller hos din lokale forhandler.

 

Ulike typer gressklippere:

 • Gå gressklipper for tomter mellom ca. 50 – 3500 kvadratmeter. De er bensindrevne med moderne firetaktsmotorer og er tilgjengelige både med og uten elektrisk start. Gressklipperne er kraftige og gode til å håndtere både kort, høyt og vått gress. Alle gå gressklippere fra Toro er selvgående (har kjøring) slik at du ikke trenger å skyve gressklipperen – enkelt, spesielt i kupert terreng, og at du “sparer litt på kroppen”. Mange av gå klipperne fra Toro i dag drives av såkalt Automatic Drive, noe som betyr at håndtaket på klipperen er fjæret og at jo raskere du går – jo raskere går klipperen – med andre ord, tilpasser klipperen hastigheten til deg og ikke omvendt!

 • Batteridrevne gressklippere for tomter opp til 1600 kvadratmeter! (med 7,5 Ah batteri). Tilgjengelig med 60V batteridrift. De er miljøvennlige og har et lavere støynivå enn gressklippere, noe som gir deg muligheten til å klippe når du vil uten å forstyrre naboene. Gressklipperen startes med et enkelt trykk på startknappen, og selve maskinen er bygget i stål, noe som gir en like holdbar og robust slåmaskin som en tradisjonell motorgressklipper.

 • Robotgressklippere er tilgjengelige i dag for stort sett alle typer tomter. Våre robotgressklippere er designet for større områder, og i dag har vi robotalternativer for områder mellom 5.000 og 20.000 kvadratmeter.
 • Rider klippere er for større tomter med solide grønne områder. Kutt bredt (107 cm -137 cm), raskt og praktisk. Alle våre rider klippere er spakstyrt. Profesjonelle brukere tar ofte til orde for det spakstyrte alternativet, og det gjør vi også! Håndtakskontroll anbefales ikke bare for ergonomisk kjøring som med “små bevegelser gir flotte resultater”, men også for smidighet og evne til å få tilgang nesten hvor som helst og samtidig svinge med ekstremt liten svingradius rundt sin egen akse (såkalt Zero Turn)

 

 

Sylinder eller rotorblad

 • Motordrevne, hånddrevne og mobile gressklippere bruker enten en sylinder eller et rotorblad for å klippe gresset.
 • Sylindergressklippere brukes vanligvis når du vil ha ekstremt kort gress (for eksempel på golfbaner) og stiller store krav til å holde sylinderkniven skarp. Dette krever mye vedlikehold av sylinderkniven ettersom de må slipes med spesialverktøy og settes mer presist i forbindelse med underkutt på slåmaskinen.
 • Roterende gressklippere har et roterende blad / kniver som snurrer for å kutte gresset. Også her er det viktig at bladene er skarpe for at klipperen skal gi et “rent snitt” i gressbladet. Rotasjonsklipperen er imidlertid mange ganger lettere å vedlikeholde, er mer holdbar og kan takle større variasjoner i klippehøyde.

Bioklipp, oppsamler eller sideutkast

 • Bioklipp er den klart vanligste metoden for klipping hjemme for privatpersoner i Norge i dag, og betyr at gresset når det klippes blir “kastet” mellom klipperdekselet og kniven flere ganger for å finkutte gresset. Gress restene faller deretter til bakken og de brytes raskt ned slik at plenen kan bruke dette som gjødsel.

 • Oppsamler betyr at gressklipperen har en beholder der gresset samles (i stedet for å falle til bakken). Oppsamling er å foretrekke, for eksempel på overflater som er nær huset og som du ikke ønsker å dra med deg gressrester. Noen Toro-gressklippere har en spak som lar deg enkelt justere mellom bioklipp og oppsamling – hold øye med denne funksjonen kalt “Recycler on Demand”.
 • Sideutkast er den mest effektive måten å klippe gresset når du skal klippe ekstremt høyt gress. Når du bruker sideutkast, blir klipperen raskt kvitt gresset i stedet for å arbeide for å finkutte, noe som betyr at gressklipperen kan fokusere på å kutte ned det høye gresset i stedet for å jobbe ekstra med det.

 

 

 

Kontakta Toro Helpcenter

https://www.toro.com/en/customer-support/help-center-lawn

 

Mange ganger ønsker du at valget var enkelt – og det er det!

I stedet for å velge en maskin som bare kan håndtere en av de tre klippemetodene, har Toro utviklet klippesystemet “3 in 1” på mange av sine gående gressklippere – en maskin – alle klippemetoder –

 1. Bioklipp 2. Oppsamler, 3. Sideutkast.

Vinteroppbevaring

Når vinterkulden minner deg om, er det på tide å legge bort gressklipperen og la den hvile for sesongen. Rengjør dekselet og knivene, fjern batteriet fra klipperen (på modellene som har en) og sørg for at temperaturen i luften ikke er mindre enn 5-10 grader. Hvis du har en bensindrevet gressklipper, bør du tømme den for bensin. Et godt tips er også å bytte olje og oljefilter på modellene som har det. Kjøp gjerne et praktisk oppbevaringsdeksel for å beskytte maskinen om vinteren. Et godt alternativ er også å levere inn gressklipperen for full service og vedlikehold på et autorisert Toro-verksted.

Hjertelig velkommen til hjemmesiden eller til forhandlerne der du finner mer informasjon om alle gressklippere og tilbehør. Vi ønsker deg en riktig fin og godt kuttet vår og sommer!